« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

OUG privind stingerea datoriilor CFR Marfă
13.05.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Drept civil, Fiscalitate, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 476 din 12 mai 2022 a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 65/2022 privind reglementarea unor măsuri pentru stingerea unor obligații fiscale și bugetare ale Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” – S.A..

Prezenta OUG reglementează o derogare de la regula prevăzută la art. 263 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, în ceea ce privește datoriile Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” – S.A.

Astfel, OUG prevede că operațiunea de trecere de active în proprietatea statului va putea stinge și creanțele bugetare, pe lângă cele fiscale, reglementate în prezent; totodată stabilește o procedură accelerată de trecere în proprietatea statului a bunurilor mobile și imobile ale operatorului de transport feroviar de marfă în vederea stingerii creanțelor fiscale și bugetare.

OUG va produce efecte doar după comunicarea acceptului Comisiei Europene privind stingerea datoriilor CFR Marfă prin dare în plată.

Intrare în vigoare: 12 mai 2022

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.