Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Modificarea Regulamentului privind cadrul organizat de contractare a energiei electrice de către clienţii finali mari


13.05.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, Energie, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 473 din 12 mai 2022 a fost publicat Ordinul nr. 73/2022 pentru modificarea Regulamentului privind cadrul organizat de contractare a energiei electrice de către clienţii finali mari, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 65/2022.

– Alineatul (3) al articolului 3 se modifică din:
„(3) Este interzisă revânzarea energiei electrice achiziţionate de către clienţii finali mari pe această piaţă, cu excepţia clienţilor finali mari care nu au calitate de operator de transport şi de sistem sau operatori de distribuţie şi care pot revinde energia electrică doar către afiliaţi, pentru consumul propriu al acestora.”

în:

„(3) Este interzisă revânzarea energiei electrice achiziţionate de către clienţii finali mari pe această piaţă, cu excepţia revânzării către afiliaţi şi/sau alţi clienţi finali implicaţi în agregare, pentru consumul propriu al acestora.”

– alineatul (1), lit. b) al articolului 4 alineatul (1) se modifică din:

„b) client final mare de energie electrică – orice consumator sau agregare de consumatori cu un consum anual mai mare de 70.000 MWh, precum şi operatorul de transport şi de sistem şi operatorii de distribuţie care achiziţionează, individual sau prin agregare, energie electrică pentru acoperirea consumului propriu tehnologic din reţelele pe care le exploatează; ”

în:

„b) client final mare de energie electrică – orice consumator sau agregare de consumatori cu un consum anual mai mare de 70.000 MWh;”.

– partea introductivă de la punctul 1 al articolului 6 se modifică din:

„Fiecare ofertant iniţiator îşi defineşte oferta de cumpărare […]de energie electrică, caracterizată prin următoarele elemente:”

în

„1. Fiecare ofertant iniţiator îşi defineşte oferta de cumpărare sau de vânzare de energie electrică, caracterizată prin următoarele elemente:”.

Intrare în vigoare: 12 mai 2022

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro