« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU ESTRADE PARTNERS
 

Modificarea Regulamentului privind cadrul organizat de contractare a energiei electrice de către clienţii finali mari
13.05.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Anunțuri, Energie, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 473 din 12 mai 2022 a fost publicat Ordinul nr. 73/2022 pentru modificarea Regulamentului privind cadrul organizat de contractare a energiei electrice de către clienţii finali mari, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 65/2022.

– Alineatul (3) al articolului 3 se modifică din:
„(3) Este interzisă revânzarea energiei electrice achiziţionate de către clienţii finali mari pe această piaţă, cu excepţia clienţilor finali mari care nu au calitate de operator de transport şi de sistem sau operatori de distribuţie şi care pot revinde energia electrică doar către afiliaţi, pentru consumul propriu al acestora.”

în:

„(3) Este interzisă revânzarea energiei electrice achiziţionate de către clienţii finali mari pe această piaţă, cu excepţia revânzării către afiliaţi şi/sau alţi clienţi finali implicaţi în agregare, pentru consumul propriu al acestora.”

– alineatul (1), lit. b) al articolului 4 alineatul (1) se modifică din:

„b) client final mare de energie electrică – orice consumator sau agregare de consumatori cu un consum anual mai mare de 70.000 MWh, precum şi operatorul de transport şi de sistem şi operatorii de distribuţie care achiziţionează, individual sau prin agregare, energie electrică pentru acoperirea consumului propriu tehnologic din reţelele pe care le exploatează; ”

în:

„b) client final mare de energie electrică – orice consumator sau agregare de consumatori cu un consum anual mai mare de 70.000 MWh;”.

– partea introductivă de la punctul 1 al articolului 6 se modifică din:

„Fiecare ofertant iniţiator îşi defineşte oferta de cumpărare […]de energie electrică, caracterizată prin următoarele elemente:”

în

„1. Fiecare ofertant iniţiator îşi defineşte oferta de cumpărare sau de vânzare de energie electrică, caracterizată prin următoarele elemente:”.

Intrare în vigoare: 12 mai 2022

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.