« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Alegeri CSM

Ceremonial militar de primire a moaștelor Sfinților Martiri Brâncoveni și ale Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna
13.05.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Anunțuri, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În contextul evenimentelor organizate cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea școlii și a  sfințirii Bisericii închinată „Martirilor și Mărturisitorilor din închisorile comuniste„ din cadrul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare, la sediul instituției va fi  adusă, spre închinare, Racla cu părticele din moaștele Sfinților Martiri Brâncoveni, precum și din cele ale Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, potrivit unui comunicat.

Racla cu moaștele sfinților, făurită la Atelierele Patriarhiei Române, va fi adusă la Târgu Ocna, de la Mănăstirea Nechit – Neamț, de către Părintele Arhimandrit Stareț Zenovie, în data de 13 mai 2022, începând cu ora 1645, și va rămâne spre închinare până sâmbătă, 14 mai, ora 1700.

Acest eveniment are o însemnătate și o simbolistică cu totul specială pentru instituție, la aniversarea unui sfert de veac de existență, întrucât, în data de 14 mai 2022, va avea loc ceremonialul militar de dezvelire și sfințire a Monumentului cu bustul Sfântului –Voievod Constantin Brâncoveanu – ocrotitorul spiritual al școlii noastre.

O altă conotație deosebită și deloc întâmplătoare a acestui eveniment este reprezentat de faptul că însăși Biserica, care va fi sfințită tot în ziua de 14 mai, are hramurile „Sfinților 40 Mucenici din Sevastia” și al ”Sfinților Martiri Brâncoveni: Constantin – Vodă cu cei patru fii ai săi Constantin, Radu, Ștefan, Matei și Ianache sfetnicul”.

În acest context unic, primirea Raclei cu părticele din moaștele Sfinților Martiri Brâncoveni la acest moment, în fața monumentului închinat Sfântului-Voievod, chiar înainte de dezvelirea și sfințirea acestuia,  capătă conotații de înaltă spiritualitate și încărcătură emoțională pentru toți cei prezenți.

Având în vedere importanța și semnificația spirituală pe care o reprezintă acest eveniment, conducerea școlii a organizat primirea cu onoruri militare a Raclei cu părticele din moaștele Sfinților Martiri Brâncoveni, precum și din cele ale Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, ca semn de recunoștință și pios respect pentru ocrotitorul spiritual al școlii și al bisericii noastre.

Punerea spre cinstire a acestor odoare de preț a fost posibilă ca urmare a binecuvântării primite din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu respectarea prevederilor statutare ale Bisericii Ortodoxe Române.

Slujba de sfințire a Bisericii „Martirilor și mărturisitorilor din închisorile comuniste”, slujbă oficiată de către Înalt Preasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, cu participarea Preasfințitului Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal – delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie al Tomisului, a Preasfințitului Episcop Andrei al Harghitei și Covasnei și a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.