Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 1.000 euro pentru publicarea pe Facebook a unor imagini aparținând sistemului de supraveghere video instalat într-o stație de alimentare cu carburant


13.05.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 12 mai 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul LORIS FUEL SHOP SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 29 și art. 32  alin. (4) din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD), potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 4.941,3 lei, echivalentul a 1.000 EURO.

Investigația a fost demarată ca urmare a unei plângeri prin care petentul reclama publicarea pe Facebook a unor imagini în care acesta era surprins și care proveneau de pe monitorul aparținând unui sistem de supraveghere video instalat într-o stație de alimentare cu carburant din județul Harghita.

În cadrul investigației s-a constatat că operatorul LORIS FUEL SHOP SRL, în calitate de persoană împuternicită, nu a adoptat suficiente măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării confidențialității datelor personale prelucrate cu privire la imaginile înregistrate prin intermediul sistemului de televiziune instalat în stațiile folosite, în special sub aspectul instruirii persoanelor care prelucrează date sub autoritatea sa (angajați). Aceasta a condus la vizualizarea și filmarea de către terțe persoane neautorizate a imaginilor camerelor video din punctul de lucru din județul Harghita, ulterior fiind dezvăluite pe o rețea de socializare.

Totodată, operatorului i s-a aplicat şi măsura corectivă de a asigura conformitatea cu RGPD a operațiunilor de prelucrare a datelor personale.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti