Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Lipsa minutei. Nulitate absolută. Rejudecare


16.05.2022 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, RNSJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

Curtea de Apel Craiova a admis recursul declarat de inculpat și a dispus desființarea încheierii atacate cu consecința trimiterii cauzei spre rejudecare, apreciind că deși judecătorul a pus în discuție excepția de neconstituționalitate invocată de inculpat, rămânând în pronunțare asupra excepției, judecătorul a procedat doar la întocmirea încheierii de ședință, fără întocmirea unei minute ca rezultat al deliberării, împrejurare ce atrage imposibilitatea instanței de recurs de a efectua  controlul judiciar asupra acestei hotărâri cu privire la modul cum au fost respectate dispoziţiile referitoare la compunerea completului de judecată, dispoziţii prevăzute sub sancţiunea nulităţii absolute, dar și asupra aspectelor referitoare la continuitatea completului de judecată şi a declarării recursului în termen, în lipsa unei certitudini cu privire la data efectivă a pronunţării soluţiei, termenul de recurs fiind de 48 de ore de la pronunţare. (Curtea de Apel Craiova, secția penală și pentru cauze cu minori, decizia nr. 1 din 31 martie 2022, disponibilă pe www.rejust.ro)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti