Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București. Cursuri de pregătire profesională 2022


16.05.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 23 mai 2022, Baroul București organizează conferința cu tema „Jurisdicțiile offshore – paradisuri fiscale și spălarea banilor”.

Lector: av. Ion Ilie-Iordăchescu, consilier și formator I.N.P.P.A.;

Invitat special: prof. univ. dr. avocat Mihai Hotca, rectorul Universității „Nicolae Titulescu” din București.

În cadrul conferinței vor fi abordate următoarele aspecte:
– Paradisurile fiscale și zonele fără jurisdicție, realități ale globalizării;
– Trăsăturile caracteristice ale paradisurilor fiscale;
– Paradisuri fiscale internaționale;
– Instrumente de realizare a evaziune fiscale internaționale;
– Cadrul general al reglementării prevenirii și sancționării spălării banilor;
– Autorități cu atribuții în materia spălării banilor;
– Variantele incriminate în domeniul infracțiunii de spălare a banilor;
– Proceduri de identificare a clienților și de prelucrare a informațiilor referitoare la spălarea banilor;
– Spălarea banilor cu suspiciuni conexe de finanțare a terorismului.

Evenimentul se va desfășura atât fizic (biblioteca Baroului București) cat și online (pe platforma Zoom).

Persoanele interesate să participe sunt rugate să se înscrie pe adresa de e-mail pregatire_profesionala@baroul-bucuresti.ro până la data de 22 mai 2022, indicând numele și prenumele participantului, tema conferinței și modalitatea de participare (fizic/online) – în limita locurilor disponibile.

Se acordă ore pregătire profesională pentru participarea la această activitate.

Link-ul de conectare va fi transmis ulterior prin intermediul adresei de e-mail, utilizarea acestuia fiind permisă exclusiv persoanelor înscrise la eveniment.

:: Detalii

***

Luni, 30 mai 2022, Baroul București organizează cursul „Cadrul legislativ pentru exercitarea libertăților religioase, ca expresie a libertății de gândire și de conștiință, într-o societate globală„, inclus în programul de pregătire profesională și susținut de consilier av. Iosif Friedmann-Nicolescu.

Evenimentul se va desfășura atât fizic, la sediul Bibliotecii Baroului București, unde vor putea participa primele 30 de persoane înscrise, cât și online, pe platforma Zoom, unde vor putea participa maximum 50 de avocați membri ai Baroului București.

Persoanele interesate să participe sunt rugate să transmită un mesaj pe adresa de e-mail pregatire_profesionala@baroul-bucuresti.ro până la dată de 26 mai 2022, mesaj ce trebuie să conțină numele complet, numele cursului și modalitatea de participare (fizic/online).

Link-ul de conectare va fi transmis ulterior prin intermediul adresei de e-mail, utilizarea acestuia fiind permisă exclusiv persoanelor înscrise la eveniment.

:: Detalii

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro