Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Olanda. Ministerul Afacerilor Externe a încălcat GDPR în procesul de eliberare a vizelor
16.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 16 mai 2022, Autoritatea olandeză pentru Protecția Datelor a anunțat că a finalizat o investigație la Ministerul Afacerilor Externe, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 565.000 de euro pentru încălcări grave, pe termen lung și la scară largă, ale GDPR în procesul de eliberare a vizelor. Pe lângă impunerea unei amenzi, autoritatea a ordonat ministerului să asigure un nivel adecvat de securitate (sub rezerva unei penalități de 50.000 de euro pentru fiecare două săptămâni) și să furnizeze solicitanților informații adecvate (sub rezerva unei penalități de 10.000 de euro pe săptămână).

În ultimii trei ani, Ministerul Afacerilor Externe a procesat în medie 530.000 de cereri de viză pe an. Datele cu caracter personal din toate aceste cereri nu au fost suficient protejate. Datele cu caracter personal în cauză includ informații sensibile, cum ar fi amprentele digitale ale solicitantului, numele, adresa, țara de naștere, scopul călătoriei, naționalitatea și fotografia. Autoritatea olandeză de supraveghere (SA) a stabilit, de asemenea, că Ministerul Afacerilor Externe nu a informat în mod corespunzător solicitanții de viză cu privire la partajarea datelor lor personale.

Sistemul național de informații privind vizele (NVIS), sistemul digital utilizat de Ministerul Afacerilor Externe pentru procesul de acordare a vizelor Schengen, este securizat în mod inadecvat. Prin urmare, există riscul ca persoane neautorizate să poată accesa și modifica fișiere. În plus, Ministerul Afacerilor Externe nu a reușit să furnizeze solicitanților de viză informații suficiente cu privire la schimbul de date cu caracter personal cu părți terțe.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti