Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Facultatea de Drept din Timișoara. Octavia Spineanu-Matei, judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, la Prelegerile Online ale Hexagonului Facultăților de Drept


17.05.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a dat publicității următorul comunicat, semnat de prof. univ. dr. Lucian Bercea – Decan:

Proiectul Prelegerile Hexagonului Facultăților de Drept se desfășoară online la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, fiind extins în anul universitar 2021/2022 la toți anii de studiu. Proiectul urmărește să coaguleze profesorii și studenții facultăților de drept din Hexagon în jurul ideilor de învățământ juridic de elită și de recunoaștere a valorilor.

Doamna dr. Octavia Spineanu-Matei, judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene, a intervenit în cadrul cursului de Drept instituțional al Uniunii Europene, la invitația doamnei prof. univ .dr. Raluca Bercea. Prelegerea a avut loc luni, 16 mai 2022, fiind circumscrisă temei „Dialogul Curții de Justiție a Uniunii Europene cu instanțele naționale și Curtea Europeană a Drepturilor Omului”. Studenții facultății au avut ocazia de a dialoga cu doamna judecător pe teme precum dinamica dialogului dintre instanțele naționale din România, Curtea Constituțională a României și Curtea de Justiție a Uniunii Europene; relația dintre Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului; calitățile pe care ar trebui să le cultive un tânăr jurist (român) interesat de o carieră internațională.

Prelegerea a continuat dialogul dintre studenții Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara și doamna judecător Octavia Spineanu-Matei, pe teme legate de aplicarea dreptului Uniunii Europene, funcționarea instanțelor europene și specificul activității profesionale în aceste instituții, derulat în cadrul seriei UVT Diaspora Guest Lectures, inițiate de Facultatea de Drept din Timișoara în anul 2021.

„Hexagonul Facultăților de Drept” este un consorțiu informal al celor mai prestigioase facultăți de drept din România, format din facultățile de profil ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti