Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

ÎCCJ. Vânzarea unui imobil la un preț inferior valorii reale a bunului nu conduce la îmbogățirea fără justă cauză


20.05.2022 | Alina MATEI
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că este înlăturat caracterul injust al îmbogățirii fără justă cauză (art. 1346 C. civ.) în cazul executării unui titlu juridic, contractul de vânzare, în care îmbogăţitul are calitatea de cumpărător, act în baza căruia a plătit un preţ, fiind indiferent dacă preţul bunului este inferior valorii reale a bunului. În speță, Înalta Curte a constatat că SC B. SRL a primit în patrimoniu imobilele în starea în care acestea se aflau la momentul cumpărării lor de la SC D. SRL, plătind, în schimbul bunurilor, aşa cum se găseau în momentul vânzării, un preţ stabilit de vânzător. (Decizia nr. 136 din 26 ianuarie 2022, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro