Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ministerul Justiției. Implementarea a două proiecte în valoare de 6 mil. euro pentru protecția victimelor infracțiunilor
19.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 17 mai 2022, Ministerul Justiției, prin secretarul de stat Mihai Pașca, a condus lucrările Grupului de lucru privind protecția victimelor infracțiunilor, potrivit unui comunicat.

În cadrul reuniunii, au fost evaluate direcțiile de acțiune privind implementarea a două mari proiecte derulate de Parchetul General și de Consiliul Superior al Magistraturii, și pentru care Ministerul Justiției este finanțator în calitatea sa de operator al Programului Justiție din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021 (MFN).

Astfel, prin proiectul „Protecția Victimelor Infracțiunilor”, Parchetul General dedică un buget de 2.000.000 euro pentru asigurarea unui sistem de justiție penală eficient, accesibil și calitativ pentru copiii care sunt victime ale infracțiunilor și pentru victimele infracțiunilor motivate de ură. Proiectul prevede realizarea unor analize tematice, formarea profesioniștilor și amenajarea a 35 de camere pentru audierea minorilor.

Totodată, proiectul „Formarea profesională și consolidarea capacității la nivelul sistemului judiciar”, inițiat de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost completat în vederea asigurării unui mediu judiciar favorabil minorilor. Astfel, el cuprinde acum trei componente: formarea profesioniștilor, realizarea unui ghid de bune practici, dar și dezvoltarea unui număr de 25 de camere dedicate audierii minorilor, valoarea totală a proiectului fiind de 4.100.000 euro.

Mihai Pașca: „Cele două proiecte denotă interesul real al sistemului judiciar pentru problematica victimelor infracțiunilor. Camerele ne vor aduce cu un pas mai aproape de realitatea unei justiții prietenoase pentru minori (child friendly justice). Coordonarea inițiativelor și dialogul între instituții se dovedesc extrem de importante în acest moment, pentru a asigura o distribuție geografică acoperitoare a acestor camere de audiere. Este esențial ca fiecare municipiu, reședință de județ, să dispună de cel puțin o astfel de cameră și vom depune toate eforturile în acest sens.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti