Secţiuni » Arii de practică » Business » Gambling
Gambling
Secţiune dezvoltată cu sprijinul MAX BET SRL
 

CCR pendinte: art. 17 alin. (9) din O.U.G. nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc
20.05.2022 | Andrei Alexandru MARCU

JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

În data de 18.05.2022 s-a constituit un nou dosar (1261D/2022) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 17 alin. (9) din O.U.G. nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care această dispoziție formează obiectul unui control de constituționalitate.

Instanța de trimitere este necunoscută din cauza omisiunii Curții Constituționale de a publica pe site-ul oficial al instituției numărul dosarului de instanță, precum și numele persoanei care a invocat excepția de neconstituționalitate.

Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:

Art. 17 (extras)
(9) După revocarea licenţei de organizare a jocurilor de noroc, pe perioada suspendării autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, precum şi după încetarea activităţii de jocuri de noroc, sub orice formă, operatorii economici organizatori de jocuri de noroc sunt obligaţi să achite diferenţa rămasă de plată din taxa anuală aferentă autorizaţiei/autorizaţiilor de exploatare a jocurilor de noroc.

Andrei Alexandru Marcu
Avocat – Baroul Constanța

Secţiuni: CCR, Drept constitutional, Jocuri de noroc, Jurisprudență | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO