Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Întâlnire de Lucru UNBR – Guvernul României ref. sprijinirea refugiaților
19.05.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 18 mai 2022, Reprezentantul Guvernului, Mădălina Turza, coordonator al Grupului Strategic de Asistență Umanitară și Președintele UNBR, Traian Briciu au discutat despre colaborare pentru găsirea de soluții, în contextul noilor realități de fapt și de drept privind refugiații, potrivit unui comunicat.

Mădălina Turza, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului: „A trebuit să modificăm cel puțin 20 de acte normative pentru a facilita accesul refugiaților la sistemele de sănătate, educație, la nevoile de bază. Am venit cu o cascadă de modificări legislative ca să-i putem acomoda.”

Traian Briciu, Președinte UNBR: „Avocații sunt cei cărora legea le acordă competență exclusivă pentru consultanță juridică, astfel că de la momentul primului val de refugiați am înțeles să acționăm imediat pentru salvarea unor drepturi fundamentale ale omului.”

Președintele UNBR a spus că barourile au acordat sprijin juridic de urgență în prima etapă de la declanșarea conflictului armat în Ucraina, dar că acum încep să apară problemele din linia a doua a crizei, care au o componentă juridică semnificativă și care sunt mult mai complexe. Unele țin de soluțiile legislative, de reglementarea secundară, iar toate acestea au nevoie de o foarte bună sistematizare pentru a putea fi gestionate în perioada următoare.

Acțiunile celor două instituții, UNBR și Guvernul României sunt complementare și se vor concretiza printr-o colaborare formală între cele două entități, în efortul comun de sprijinire a persoanelor strămutate din Ucraina.

Secţiuni: Comunicare profesională, Război Ucraina, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO