Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

UE. Recunoașterea COVID-19 ca boală profesională
19.05.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 18 mai 2022, statele membre, lucrătorii și angajatorii din cadrul Comitetului consultativ al UE pentru securitate și sănătate la locul de muncă (CCSS) au ajuns la un acord cu privire la necesitatea de a recunoaște COVID-19 ca boală profesională în sectorul sănătății, al asistenței sociale și al asistenței la domiciliu și, în contextul unei pandemii, în sectoarele care înregistrează o creștere a activităților cu risc dovedit de infectare, potrivit unui comunicat.

Nicolas Schmit, Comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale: „Acest acord reprezintă un puternic semnal politic pentru a recunoaște impactul COVID-19 asupra lucrătorilor și contribuția crucială a celor care lucrează în sectorul sănătății și al asistenței sociale, dar și a altor persoane care sunt expuse unui risc mai ridicat de a contracta COVID-19. Pe baza acestui acord, Comisia își va actualiza recomandarea privind bolile profesionale, pentru a promova recunoașterea COVID-19 ca boală profesională de către toate statele membre.”

În cazul în care COVID-19 este recunoscută ca boală profesională într-un stat membru, lucrătorii din sectoarele relevante care au contractat boala la locul de muncă pot dobândi drepturi specifice în conformitate cu normele naționale, cum ar fi dreptul la o indemnizație.

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul muncii, Dreptul sanatatii, Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO