Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
Profesionişti

Comisia Europeană trimite România în fața CJUE și cere sancțiuni financiare pentru nerespectarea obligației de a transpune Directiva serviciilor mass-media audiovizuale


19.05.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Media & Publicitate
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 19 mai 2022, Comisia Europeană a decis să trimită Cehia, Irlanda, România, Slovacia și Spania în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru nerespectarea obligației de a transpune Directiva revizuită a serviciilor mass-media audiovizuale [„DSMAV”, Directiva (UE) 2018/1808], cu o cerere de impunere de sancțiuni financiare, potrivit unui comunicat.

DSMAV revizuită prevede standarde la nivelul UE privind conținutul media pentru toate serviciile mass-media audiovizuale, atât în cazul transmisiilor de televiziune tradiționale, cât și al serviciilor la cerere, în plus față de platformele de partajare a materialelor video. Aceste noi norme ale UE vizează crearea unui peisaj audiovizual mai sigur, mai echitabil și mai divers. Acestea consolidează protecția telespectatorilor, acordând o atenție deosebită siguranței persoanelor celor mai vulnerabile, cum ar fi minorii, extind normele privind conținutul ilegal și dăunător la platformele de partajare a materialelor video și promovează diversitatea culturală în mass-media audiovizuală. În plus, directiva a introdus cerințe suplimentare privind independența autorităților naționale de reglementare în domeniul mass-mediei.

Statele membre au avut obligația de a transpune această directivă și de a comunica Comisiei măsurile naționale de transpunere până la 19 septembrie 2020.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti