Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Ziua Mondială a Siguranței Alimentare
07.06.2022 | Andra-Maria ȚAȚĂRĂ

Secţiuni: Health & Pharma (Dreptul sănătății), Legal Days
JURIDICE - In Law We Trust
Andra-Maria Țațără

Andra-Maria Țațără

2022: Ziua Mondială a Siguranței Alimentare este marcată, anual, la data de 7 iunie.

Promovată sub sloganul „Siguranța alimentelor, preocuparea tuturor”, Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, desemnată de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), la propunerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) și sărbătorită la 7 iunie, are scopul de a atrage atenția și a inspira acțiuni pentru a preveni, detecta și gestiona riscurile transmise de alimente, contribuind la securitatea alimentară, sănătatea umană, prosperitatea economică, prosperitatea agriculturii, turismului precum și la dezvoltarea durabilă.

***

Organizația Mondială a Sănătății a transmis următorul mesaj :

Ziua Mondială a Siguranței Alimentare este sărbătorită anual la 7 iunie pentru a atrage atenția și a mobiliza acțiuni pentru prevenirea, detectarea și gestionarea riscurilor transmise prin alimente și îmbunătățirea sănătății umane.

Astăzi, OMS anunță tema pentru Ziua Mondială a Siguranței Alimentare din acest an, „Mâncare mai sigură, sănătate mai bună” și lansează campania de organizare pentru a inspira participarea globală.

Mâncarea sigură este unul dintre cei mai critici garanți ai sănătății. Alimentele nesigure sunt cauza multor boli și contribuie la alte condiții precare de sănătate, cum ar fi creșterea și dezvoltarea afectate, deficiențele de micronutrienți, bolile netransmisibile sau transmisibile și bolile mintale. La nivel global, unul din zece oameni este afectat anual de bolile alimentare.

Campania subliniază necesitatea de a transforma sistemele alimentare pentru a oferi o sănătate mai bună într-un mod durabil, pentru a preveni majoritatea bolilor transmise prin alimente. Factorii de decizie a sistemelor alimentare, practicienii și investitorii sunt invitați să-și reorienteze activitățile pentru a crește producția și consumul durabil de alimente sigure pentru a îmbunătăți rezultatele sănătății.

OMS, împreună cu FAO, solicită tuturor să se alăture campaniei de Ziua Mondială a Siguranței Alimentare pentru a asigura alimente sigure pentru toți. Ghidul campaniei, disponibil în arabă, chineză, engleză, franceză, rusă și spaniolă, prezintă informații și idei despre cum să participați la cea de-a patra Zi Mondială a Siguranței Alimentare.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit Ziua Mondială a Siguranței Alimentare în 2018 pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la această problemă importantă. OMS și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) facilitează în comun respectarea Zilei Mondiale a Siguranței Alimentare, în colaborare cu statele membre și alte părți interesate.

Pentru mai multe informații, vizualizați pagina web a campaniei.

Andra-Maria Țațără
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti