Secţiuni » Interviuri
Interviuri

Project Justice. Tribunalul Covasna: Schema de personal este completă
20.05.2022 | Robert WILLIAMS

Secţiuni: Interviuri, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Agenția Britanică de Știri News247WorldPress a deschis seria interviurilor denumite generic „Project Justice”.

Tribunalul Covasna a răspuns întrebărilor News247WorldPress după cum urmează:

La nivelul Tribunalului Covasna, schema de personal este completă, nefiind afectată la data redactării prezentei de eventuale solicitări de transfer sau pensionare.

SITUAȚIA privind personalul de la TRIBUNALUL COVASNA, pe categorii la 31 decembrie 2021

Al şaptesprezecelea magistrat din schema de personal a Tribunalului Covasna este suspendat încă din anul 2014.

Încărcătura pe judecător la Tribunalul Covasna în anul 2021

Acest indicator statistic poate fi examinat fie în forma încărcăturii efective pe judecător, fie ca încărcătură pe post de judecător prevăzut în schema de personal.
Tabelul care urmează redă încărcătura pe judecător la Tribunalul instanţă arondată, calculată ca raport dintre numărul de dosare rulate (stoc + înregistrate) şi numărul de judecători care au funcționat efectiv în anul 2021, precum şi cel prevăzut în schemele de personal pentru anul de referință:

Pentru calcularea acestui indicator statistic la Tribunalul Covasna se va avea în vedere, în continuare, nu numai numărul de cauze ce a revenit spre soluționare, ci și specificul tribunalului de a fi atât instanţă de fond, cât şi de control judiciar (judecând deopotrivă în apel şi recurs, în materie civilă, precum şi contestații în materie penală). Consiliul Superior al Magistraturii a adoptat o altă variantă de calcul a încărcăturii pe judecător, în care dosarele rulate primesc punctaje diferite în funcție de stadiul procesual, astfel: (fond x 1) + (apel x 2/apel x 3) + (recurs x 3) + (contestații x 2).
Folosind această formulă de calcul rezultă că volumul de activitate adiționat al Tribunalului Covasna în anul 2021 se prezintă după cum urmează:
(3.031 fonduri x 1) + ( 1.117 apeluri x 2) + ( 18 apeluri x 3) + (62 recursuri x 3) + (171 contestații x 2) = 5.847 dosare.
Astfel fiecare judecător de la Tribunalul Covasna a avut de soluţionat un număr de 343,9 dosare, în situaţia în care raportul s-a efectuat în funcţie de media posturilor de judecător din schema de personal (17 posturi), şi 408,9 dosare, dacă a fost avută în vedere media judecătorilor care au funcționat efectiv în cursul anului 2021.

Structura logistică, imobiliară, resursele umane permit desfăşurarea în condiții optime a activității în acest moment.
Tribunalul Covasna îşi desfăşoară activitatea într-un sediu relativ nou, finalizat în cursul anului 2017, are un regim de înălțime S+P+7E şi o suprafață desfăşurată de 3879 mp.
Clădirea dispune de patru săli de şedinţe de judecată, două penale şi două civile, dotate cu echipament electronic de sonorizare şi înregistrare a şedinţelor de judecată, birouri dotate corespunzător, în care își desfăşoară activitatea 1-2 angajaţi. Registratura instanţei are o suprafață utilă de 54,4 mp şi o zonă de consultare a dosarelor în suprafață de 28 mp, un spațiu de arhivare generos constituit din 5 camere de arhivare, situate la demisolul clădirii, cu suprafața totală de depozitare de 233,3 mp.
Fiind o clădire nou construită, în perioada de la terminarea ei şi până în prezent, aceasta s-a comportat corespunzător, nu a prezentat vicii sau defecţiuni şi nu a fost necesară efectuarea de lucrări de intervenții.

La nivelul Tribunalul Covasna nu sunt magistraţi candidaţi pentru Consiliul Superior al Magistraturii.

Relația Tribunalului Covasna cu mass media este una eficientă, asigurându-se o comunicare transparentă ori de câte ori s-au formulat solicitări scrise sau verbale.

În ceea ce priveşte educaţia juridică la nivel local, în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei europene a justiţiei civile, se lansează invitații către liceele din localitate, evenimentul bucurându-se de o participare numeroasă şi o implicare activă a judecătorilor. În contextul pandemiei, această activitatea nu a putut fi organizată în anul 2021.

În ceea ce priveşte celelalte întrebări din chestionar ce implică formularea de opinii, viziuni si detalierea acestora considerăm că acestea nu se circumscriu sferei informaţiilor de interes public.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti