Dreptul securităţii sociale

Curtea de Apel Pitești. Neprecizarea în hotărârea judecătorească a datei de la care să fie recalculate drepturile la pensie
02.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Pitești a hotărât că nu constituie motiv de lămurire a dispozitivului unei hătărâri (c0nform art. 443 C. proc. civ.) neprecizarea în hotărârea judecătorească a datei de la care să fie recalculate drepturile la pensie, în condițiile obligării Casei de Pensii la revizuirea cuantumului pensiei reclamantului în raport de un stagiu complet de cotizare de 20 de ani. Motivul: omisiunea instanţei de a preciza şi data de la care să se recalculeze pensie nu împiedică pârâta Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea să emită o deciziei de revizuire în acest sens în condiţiile art. 107 din Legea nr. 263/2010. În măsura în care decizia casei teritoriale de pensii cu privire la data de la care se recalculează dreptul de asigurări sociale nu este conformă cu textul de lege evocat, apelantul are posibilitatea să formuleze o contestaţie în justiţie, în condiţiile art. 149 şi următoarele din acest act normativ. (Decizia nr. #### din 20 septembrie 2021, pronunțată de Secția I civilă a Curții de Apel Pitești)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti