Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu către populație | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
27.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul sanatatii, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Război Ucraina
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 618 din 23 iunie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 1648/2022 privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populație.

Ministerul Sănătăţii distribuie populaţiei medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, în scop preventiv, prin intermediul farmaciilor comunitare. Lista farmaciilor comunitare care distribuie medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate se publică pe pagina web a Ministerului Sănătăţii.

Prin prezentul Ordin se prevede că direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București pun la
dispoziția farmaciilor din lista prevăzută odată cu comprimatele de iodură de potasiu 65 mg, Ghidul de Informare Generală din anexa nr. 1 la ordin, cu scopul ca fiecare farmacie să primească odată cu comprimatele, toate informațiile necesare despre condițiile de administrare a medicamentului.

Cantitățile distribuite către farmaciile din lista publicată se stabilesc de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București cu avizul Ministerului Sănătății.

Medicul de familie, începând cu prima consultație acordată, inclusiv pentru consultațiile programate, eliberează, ca măsură strict preventivă, prescripția medicală pentru ridicarea din farmacia comunitară a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg pentru pacient, dacă acesta este eligibil. Pentru pacientul minor aflat în evidența proprie, medicul de familie eliberează reprezentantului legal al acestuia, prescripția medicală pe numele pacientului minor. După eliberarea prescripției medicale comprimatele de iodură de potasiu 65 mg se ridică din farmaciile din lista prevăzută pe pagina web a Ministerului Sănătății.

În cazul pierderii prescripţiei medicale, medicul de familie eliberează un duplicat, la solicitarea scrisă a pacientului pe numele căruia a fost eliberată prima prescripţie medicală sau a reprezentantului legal, în cazul pacientului minor ori lipsit de discernământ, după caz, menţionându-se distinct pe formular „duplicat”.

Prevederile prezentului ordin se aplică şi pacienţilor străini şi apatrizi care, potrivit actelor normative în vigoare, au dreptul la medicamente şi/sau servicii medicale în România.
Intrare în vigoare: 23 iunie 2022

***

Marți, 24 mai 2022, Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populație.

:: Proiectul
:: Referatul de aprobare

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti