Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Amendament la Acordul-cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
24.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 502 din 23 mai 2022 a fost publicat Amendamentul convenit între Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor, şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin schimb de scrisori semnate la Bucureşti la 14 martie 2022 şi la Paris la 23 martie 2022, la Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Proiectul privind construcţia de locuinţe pentru persoanele/familiile tinere din România, destinate închirierii), semnat la Bucureşti la 12 ianuarie 2016 şi la Paris la 22 ianuarie 2016, din 14.03.2022.

Amendamentul are în vedere reducerea valorii Proiectului privind construcţia de locuinţe pentru persoanele/familiile tinere din România, destinate închirierii cu 125 mil. EUR (respectiv cu 50%), astfel încât costul total al Proiectului va deveni 125 mil. EUR, din care:

– împrumut BDCE = 87,5 mil. EUR;

– contribuţia României = 37,5 mil. EUR, repartizată astfel:

– 2 milioane EUR din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale;

– 35,5 milioane EUR de la bugetul de stat şi/sau din surse proprii ale ANL;

Astfel, amendamentul prevede:

– o ajustare a scopului Programului prin reducerea numărului de subproiecte de atins, de la 3.475 unităţi la 2.526 unităţi locative;

o reducere a sumei împrumutului BDCE de la 175 milioane EUR la 87,5 milioane EUR;

o extindere a datei de finalizare cu 2 ani pentru a permite finalizarea subproiectelor restante, data de finalizare fiind stabilită acum ca fiind 31 martie 2024.

Intrare în vigoare: 23 mai 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti