Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Buhuși. Inadmisibilitatea cererii de reexaminare întemeiată pe dispozițiile art. 200 C.proc. împotriva Încheierii dată în ședința publică de anulare a cererii reconvenționale
25.05.2022 | Andreea MARCA

Secţiuni: Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Note de studiu, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Marca

Andreea Marca

Cererea reconvențională având caracter incidental nu este supusă procedurii de regularizare reglementată de art. 200 C.proc. civ., dacă în procedura de regularizare nu s-a dispus de către instanță asupra taxei de timbru, iar anularea ca netimbrată a cererii reconvenționale nu s-a realizat în procedura de regularizare prin Încheiere dată în Camera de Consiliu în condițiile art. 200 alin. 4 C.proc civ., ci printr-o Încheiere dată în ședință publică, care are caracter interlocutoriu, potrivit dispozițiilor art. 235 C.proc. civ.

Art. 200 C.proc. civ., fiind un text aplicabil exclusiv procedurii de regularizare a cererii de chemare în judecată, pe calea acestuia nu poate fi cenzurată o Încheiere interlocutorie pronunțată după epuizarea procedurii de regularizare.

De altfel, art. 12^1 Legea 76/2012 (actualizată) privind punerea în aplicare a Legii nr. 134 /2010 privind Codul de procedură civilă, arată că „dacă prin lege nu se prevede altfel, dispozițiile art. 200 din Codul de procedură civilă privind verificarea cererii și regularizarea acesteia nu se aplică în cazul incidentelor procedurale  și nici în procedurile speciale care nu sunt compatibile cu aceste dispoziții”.

Așadar, o cerere de reexaminare formulată în temeiul dispozițiilor art. 200 C.proc.civ. împotriva unei Încheieri dată în ședință publică prin care o cerere reconvențională este anulată ca netimbrată, va fi respinsă de instanță ca inadmisibilă. (Încheierea nr. 30/2022, Judecătoria Buhuși, nepublicată)

Avocat Andreea Marca – Baroul Bacău

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti