Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Participarea unei delegații a SNPAP Târgu Ocna la vizita de studiu la Academia de Pregătire a Personalului de Penitenciare din Cehia
25.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Sistemul judiciar, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 16-20 mai 2022, o delegație formată din 6 membri din cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, sub coordonarea directorului școlii, a participat la o vizită de studiu la Academia de Pregătire a Personalului de Penitenciare din Straz pod Ralskem  – Cehia, în baza protocolului încheiat în anul 2018 între cele două instituții.

Vizita de studiu a vizat realizarea unui schimb de experiență și de bune practici, în cadrul acesteia fiind abordate aspecte privitoare la selecția, formarea inițială și pregătirea continua a  personalului de penitenciare din cel două sisteme penitenciare.

Delegația română a avut ocazia să viziteze academia cehă, remarcând în mod deosebit amfiteatrul modern care găzduiește atât cursuri, cât și conferințe, dar și simulatorul de specialitate și poligonul de tragere cu armamentul din dotarea penitenciarelor.

Din program au făcut parte și vizitarea Penitenciarului Libereč, care custodiază persoane arestate preventiv și deținuți condamnați la pedeapsa cu închisoarea și Penitenciarul Jiřice, care reprezintă centrul de organizare a transferurilor deținuților din toate penitenciarele  din Cehia, și în cadrul căruia funcționează și o secție experimentală, cu regim deschis, în care sunt custodiați deținuți aflați în etapa finală a executării sentinței.

Un moment important din cadrul vizitei l-a constituit vizitarea Muzeului penitenciarelor din cadrul Centrului de arest preventiv din Pankrác – Praga, care a oferit membrilor delegației române oportunitatea de cunoaște istoria sistemului penitenciar ceh și îndeosebi aspecte interesante despre Rezistența din timpul ocupației naziste din perioada 1939-1945.

Vizita de studiu efectuată de personalul școlii a constituit un prilej de a consolida relațiile de bună colaborare dintre academia cehă și Școala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna și de deschidere a noi oportunități de cooperare, sens în care partenerii cehi au fost invitați să participe la un schimb de experiență în cadrul instituției în anul 2023.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti