Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti
 

Legea offshore a fost publicată în Monitorul Oficial
26.05.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore a fost publicată aseară în Monitorul Oficial.

Principalele modificări sunt de natură fiscală și urmăresc crearea unui cadru fiscal competitiv și stabil, care să asigure deblocarea și continuarea investițiilor în perimetrele offshore românești, dar și să atragă noi investitori.

Deși aceste modificări de ordin fiscal au fost solicitate și așteptate de mult timp de către investitori, procesul de adoptare a fost declanșat și accelerat de criză globală cauzată de războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei, dar și de dependența României față de gazele rusești.

În acest context, scopul acestor modificări aduse Legii offshore este de a asigura independența energetică a României, prin conferirea unui drept prioritar la cumpărarea gazelor naturale extrase din perimetrele offshore românești.

Astfel, potrivit noilor dispoziții, deși titularii acordurilor petroliere au dreptul de a comercializa în mod liber hidrocarburile produse din perimetrele petroliere, la prețurile și în cantitățile stabilite de către aceștia, sunt prevăzute și limitări de natură a asigura consumul intern, respectiv:
– Guvernul poate introduce restricții temporare de preț și vânzare pentru cantitățile necesare în vederea asigurării consumului clienților casnici și producătorilor de energie termică destinată populației;
– Anterior oferirii spre vânzare către terți, titularii acordurilor petroliere au obligația de a oferi spre vânzare statului român, în prealabil și cu prioritate, cantitățile de gaze exploatate în condițiile Legii offshore.

Despre CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații:

CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații este o societate de avocați cu expertiză și practică diversificată care oferă asistență juridică în toate domeniile dreptului afacerilor, cu precădere în litigii comerciale, trazacții imobiliare, drept corporatist/M&A, drept bancar și finanțări, IT/tehnologie. CEE Attorneys/ Boanță, Gîdei și Asociații se distinge pe piața avocaturii din România drept unul dintre furnizorii de servicii avocațiale cu experiență în tranzacții din domeniul tehnologiei, cu acces la cele mai bune practici internaționale ale avocaturii de afaceri și posibilitatea reală de a implementa tranzacții internaționale datorită unei echipe locale solide. Echipa de avocați este apreciată de clienți pentru calitatea și flexibilitatea serviciilor oferite, soluțiile pragmatice și practica  semnificativă atât în marile societăți de avocatură, cât și in firme de consultanță din categoria „Big4”. Din 2016 Boanță, Gîdei și Asociații este parte integrantă a CEE Attorneys, firmă internațională de avocatură cu peste 100 avocați în opt jurisdicții din Europa Centrală și birouri asociate în trei jurisdicții din Asia (Japonia, China, India).

Secţiuni: Energie, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO