Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ocupația de expert e-guvernare în administrația publică a fost introdusă în COR
30.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Cyberlaw, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 26 mai 2022, Autoritatea pentru Digitalizarea României a informat că ocupația de expert e-guvernare a fost introdusă în Clasificarea Ocupațiilor din România prin Ordinul ministrului Muncii și Solidarității Sociale și al președintelui Institutului Național de Statistică nr. 1.832/856/2011, cu modificările și completările ulterioare, potrivit unui comunicat.

Ocupația propusă include competențe pe trei arii majore ale domeniului e-guvernare, după cum urmează:
– analiza documentelor de strategie, actelor normative și legislative; fundamentare și elaborare de noi documente de strategie, acte normative și legislative privind domeniul guvernării electronice;
– analiza fluxurilor administrative și serviciilor de tip e-guvernare; proiectarea, redesign-ul, reingineria fluxurilor administrative și serviciilor de tip e-guvernare;
– realizarea, operarea, administrarea serviciilor de guvernare electronică; implementarea, în administrația publică, de proiecte specifice societății informaționale.

Atribuțiile principale al expertului e-guvernare vizează:
– îmbunătățirea proceselor de analiză administrativă;
– elaborarea și fundamentarea documentelor strategice, a actelor legislative și normative privind domeniul e-guvernare;
– participarea la realizarea și furnizarea, către cetățeni, a serviciilor de guvernare electronică;
– analizarea și îmbunătățirea fluxurilor administrative și a serviciilor de tip e-guvernare;
– facilitarea realizării interoperabilității electronice, precum și a schimbului de date și documente electronice la nivel intra- și inter-instituțional.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti