Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
6 comentarii

Comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face și prin poştă electronică. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
01.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Procedură civilă, Proiecte legislative, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 643 din 29 iunie 2022 a fost publicată Legea nr. 192/2022 pentru completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Intrare în vigoare: 2 iulie 2022

***

Marți, 28 iunie 2022, 2022, Klaus Iohannis, Președintele României, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

***

Marți, 31 mai 2022, Camera Deputaților a adoptat Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă. (PL-x nr. 244/2022)

Astfel, după articolul 154 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 247 din 10 aprilie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou articol, art. 1541, cu următorul cuprins:

„Art. 1541: Comunicarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face, din oficiu, prin poştă electronică dacă partea a indicat instanţei datele corespunzătoare în acest scop direct sau la solicitarea expresă a instanţei în timpul procesului. Comunicarea va fi însoţită de semnătura electronică extinsă a instanţei, care va înlocui ştampila instanţei şi semnătura grefierului de şedinţă.
(2) Hotărârile judecătoreşti se consideră comunicate la momentul la care au primit mesaj din partea sistemului folosit că au ajuns la destinatar potrivit datelor furnizate de acesta.
(3) Dacă comunicarea prin poştă electronică nu este posibilă din pricina lipsei datelor în acest sens sau sistemul folosit indică eroare în transmiterea prin poştă electronică, comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face potrivit art. 154.”

Proiectul va fi trimis spre promulgare la Președintele României, Camera Deputaților fiind forul decizional în acest caz.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti