Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Acțiuni de educație juridică – mai 2022
07.06.2022 | Lucian CHECHERIŢĂ

Secţiuni: Articole, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

31 mai: Educație juridică la Alba. Domnul judecător Cristi Dănileț a avut o întâlnire de educație juridică cu elevii de la Școala Generală „Decebal” din comuna Cricău, jud. Alba, în care s-a discutat despre regulile de acasă, regulile de circulație, regulile din mediul online dar și cele din școală. Domnul Valer Cuțitar este cel care a intermediat întâlnirea.

30 mai: Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț a beneficiat de prezența domnului judecător Cristi Dănileț care a ținut o lecție online de educație juridică elevilor din clasa a XI-a. La invitația doamnei profesoare Dorina Drexler care predă acolo opționalul de educație juridică, domnul judecător a discutat cu elevii despre importanța legilor în viața noastră dar și despre drepturile și obligațiile pe care le avem. S-a adus în discuție și importanța votului din anul 2024.

26 mai: Asociația VeDem Just a lansat la Liceul Teoretic Marin Preda din București proiectul „Junior Legal Academy”, gândit special pentru prichindei și juniori. Celor mici li s-au prezentat materiale video și scrise, cu explicații legale pe înțelesul lor, care i-au făcut să înțeleagă fenomenele juridice.

25 mai: Judecătorul Cristi Dănileț a purtat o discuție online pe tema „De ce avem nevoie de educație juridică?” împreună cu profesorii Ciprian Mihai și Cristian Presură în cadrul evenimentului „Arhivele viitorului”.

24 mai: În cadrul proiectului „Acționăm Just” realizat de VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, avocatul Ioan Mircea David a avut o întâlnire de educație juridică pentru studenții Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, A discutat despre problema traficului de droguri din trei perspective: medicală, socială și juridică. La întâlnire a participat și un cadru medical cu experiență în dependența de stupefiante, un specialist din cadrul Agenției Naționale Antidrog, dar și un specialist al dreptului.

23 mai: Prin intermediul doamnei Niculina Tomescu, elevii claselor a XI-a de la Liceul Teoretic „Ioniță Asan” din Caracal au vizitat Centrul de Detenție pentru minori din Craiova. Vizita a fost foarte benefică pentru elevi, aceștia conștientizând importanța respectării legii, dar și a principiilor de conduită umană. De asemenea, elevii au avut oportunitatea să cunoască și să vadă tineri, unii de vârsta lor, care au fost condamnați pentru diferite infracțiuni precum omor, tâlhărie, furt.

18 mai: Elevii claselor a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Rovinari au avut o întâlnire online cu domnul judecător Cristi Dănileț în cadrul căreia li s-au prezentat aspecte cu privire la răspunderea penală începând cu vârsta de 14 ani, regulile din lumea digitală, dar și informații legate de consumul substanțelor interzise.

17 mai: Activitatea „Acționăm Just” realizată împreună cu VeDem Just în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog a ajuns la Școala Internațională „KING George” din București care este membră a British College UK: elevii claselor a VII-a și a VIII-a au beneficiat de o lecție de educație juridică susținută de domnul avocat Ioan Mircea David; subiectele de interes au fost drogurile, procesul penal, infracțiunile din Codul Penal, dar și teme legate de dreptul familiei. Apoi, proiectul a ajuns la Colegiul Național „Doamna Stanca” din Satu-Mare, cu domnul judecător Cristi Dănileț: elevii claselor IX-XII din cadrul acestui colegiu au avut parte de 3 ore în cadrul cărora s-au dezbătut mai multe teme juridice, printre care abuzul sexual, violența din școală, consumul și traficul de droguri; întâlnirea a fost inițiată de doamna profesoară Govor Maria care predă acolo opționalul de educație juridică.

16 mai: La invitația asociației părinților din Liceul Teoretic „Constantin Șerban” din orașul Aleșd, jud. Bihor, domnul judecător Cristi Dănileț a avut o întâlnire de educație juridică cu elevii din cele opt clase IX-XII.

13 mai: Întâlnire online cu elevii din clasa a VI-a a Școlii Gimnaziale din Așchileu Mare, județul Cluj: judecătorul Cristi Dănileț a oferit elevilor informații juridice importante legate violența școlară, violența virtuală, dar și sancțiunile pentru aceste fapte ilicite. Lecție de educație juridică la Constanța: la invitația domnului Relu Teodor de la Asociația Make Sense, domnul judecător Cristi Dănileț s-a întâlnit online cu elevii de la Liceul Tehnologic Tomis pentru a discuta unele chestiuni de ordin juridic specific vârstelor elevilor.

9 mai: Discuție juridică online cu elevii de la LLI Academy din București. Discuția a avut mai multe teme printre care libertățile și deciziile din viața noastră, bunătatea în sistemul juridic, dar și egalitatea dintre bărbați și femei. Această școală beneficiază de opționalul de educație juridică predat de doamna profesoară Sofia Crudu.

7 mai: Atelier de educație juridică susținut de domnul Cristi Dănileț, în cadrul celei de a 3-a ediții a CIVISTARTER organizată la Cluj de asociațiile Corupția ucide, VeDem Just, Declic, Greenpeace, Inițiativa România, Aradul Civic, Reset.

6 mai: Avocatul Ioan Mircea David a susținut o lecție de educație juridică în cadrul proiectului „Acționăm Just” realizat de VeDem Just în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog pentru elevii claselor a IX-a de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din București: discuțiile juridice au fost pe diferite teme, de la respectul datorat autorităților până profesiile de avocat, procuror, etc; întâlnirea a fost intermediată de doamna director Lorena Ignia Spuza și de doamna profesoară Ștefania Lascăr. Apoi, a fost întâlnirea cu elevii din clasele a 8-a A și a 8-a B din Școala Gimnazială nr. 108 București: avocatul Ioan Mircea David a discutat cu elevii, la inițiativa doamnei director Florina Tirdei, despre anturaje, droguri și cât de importantă este libertatea.

Lucian Checheriță, Președinte VeDemJust

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti