Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Amendă GDPR. Conținutul comunicărilor cu clientul. Mesajul de confirmare a comenzii


08.06.2022 | Alexandru SIMA
Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Media & Publicitate, Note de studiu, RNSJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alexandru Sima

Alexandru Sima

Curtea de Apel București, prin Decizia nr. 3/2022, a menținut amenda aplicată de A.N.S.P.D.C.P. (Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal) și a stabilit că mesajul prin care se confirmă o comandă online trebuie să conțină numai detalii referitoare la acea comandă și în niciun caz nu trebuie să nu aibă natura unui mesaj promoțional.

În fapt, mesajul prin care cumpărătorului i s-a confirmat comanda cuprindea și promovarea în scop comercial a serviciilor prestate de vânzător, cumpărătorul fiind invitat să își exprime opinia prin intermediul rețelelor de socializare, fapt apreciat de instanță ca având scopul promovării imaginii vânzătorului. De asemenea, cumpărătorul era invitat să își instaleze aplicația pentru telefon a vânzătorului, invitație ce reprezintă în opinia instanței un demers în vederea fidelizarii, incompatibil cu scopul mesajului de confirmare a comenzii. Așadar, în ansamblul său, mesajul de confirmare a comenzii avea de fapt caracter promoțional.

Întrucât anterior solicitase să nu mai primească mesaje promoționale din partea vânzătorului, instanța a stabilit plângerea împotriva procesului verbal ca fiind nefondată și a menținut sancțiunea amenzii aplicate de A.N.S.P.D.C.P. (Curtea de Apel București, Decizia nr. 3 din 27 ianuarie 2022, disponibilă pe rolii.ro)

Av. Alexandru Sima, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro