Secţiuni » JURIDICE NEXT » Legal Days
Legal Days

Ziua Internațională a Energiei Eoliene
15.06.2022 | Andra-Maria ȚAȚĂRĂ

Secţiuni: Legal Days
JURIDICE - In Law We Trust
Andra-Maria Țațără

Andra-Maria Țațără

2022: Ziua Internațională a Energiei Eoliene este marcată, anual, la data de 15 iunie.

Astăzi, 15 iunie, se sărbătorește Ziua Internaţională a Energiei Eoliene. Prima dată a fost sărbătorită în 2007, în Europa, doi ani mai târziu fiind adoptată la nivel internaţional. Această zi este dedicată descoperirii energiei eoliene, a puterii sale și a aptitudinii pe care o are. Energia eoliană remodelează sistemele energetice, decarbonizează economiile și stimulează locurile de muncă și creșterea economică.

***

Eolienele terestre sunt acum cea mai ieftină formă de generare de energie nouă din cea mai mare parte a Europei, iar eolienele marine, nu sunt cu mult în urmă, costurile scăzând cu peste 60% în 3 ani. Devine din ce în ce mai ușor și mai ieftin să integrezi energia eoliană în sistemul energetic. Ca resursă locală, vântul înseamnă, de asemenea, mult mai puțini bani cheltuiți pe importurile de combustibili fosili. Și, desigur, înseamnă mai puțin dioxid de carbon – și aer mai curat – în orașele noastre, a declarat Giles Dickson – directorul executiv al Asociației WindEurope, fostă Asociație Europeană a Energiei Eoliene.

Turbinele eoliene au continuat să devină mai mari, mai bune, mai ieftine și mai eficiente. Energia eoliană este acum una dintre cele mai competitive surse de energie de pe piețele din întreaga lume și este una dintre tehnologiile cheie de care avem nevoie pentru a construi sistemul de energie curată necesar pentru a limita încălzirea globală la 1,5°C. Creșterea atât a energiei eoliene terestre , cât și marine, în întreaga lume înseamnă, de asemenea, mai multe investiții locale, crearea de locuri de muncă și economie de energie. Întrebarea acum nu este „de ce energie eoliană”, ci mai degrabă „de ce nu?”, a declarat Ben Backwell – directorul executiv al Consiliului Global al Energiei Eoliene.

***

În acest an, între 23-24 iunie, se organizează următoarea ediție a Workshopului de Tehnologie WindEurope – Evaluarea resurselor și analiza parcurilor eoliene în exploatare. Conferința va avea loc la The Egg, locație aflată în inima Europei, la Bruxelles.

Subiectele cheie pentru această ediție vor fi:
Evaluarea resurselor eoliene – îmbunătățirea acurateței pentru a vă consolida cazul de afaceri;
Analiza parcurilor eoliene în exploatare  – profitând la maximum de datele dumneavoastră operaționale;
Inteligență artificială, modele de afaceri și prognoză – permițând noi abordări și soluții.

Fii parte din comunitate!

Pentru mai multe informații, vizualizați pagina web a campaniei.

Andra-Maria Țațără
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti