Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 1 comentariu

Bujorul este floarea națională a României
27.10.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Life, Proiecte legislative, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1041 din 27 octombrie 2022 a fost publicată Legea nr. 285/2022 privind declararea bujorului ca floare națională a României.

Se declară bujorul, din familia Paeoniaceae, ca floare naţională a României.

Intrare în vigoare: 30 octombrie 2022

***

Miercuri, 26 octombrie 2022, Klaus Iohannis, Președintele României, a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind declararea bujorului ca floare națională a României (PL-x nr. 427/2022).

***

Marți, 27 septembrie 2022, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege pentru declararea florii de bujor ca Floare Naţională a României (PL-x nr. 427/2022).

Proiectul va fi trimis spre promulgare la Președintele României, Camera Deputaților fiind forul decizional în acest caz.

***

Propunere legislativă pentru declararea florii de bujor ca Floare Națională a României a fost înregistrată la Senat. (B343/2022)

În scopul marcării Florii Naţionale a României, anual se organizează, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, eveniment horticol, în care vor fi expuse în aranjamente peisagistice şi ornamentale, diferite specii de bujor. Cu această ocazie, în cadrul unor simpozioane ştiinţifice, vor fi prezentate caracteristicile biologice şi ornamentale ale diferitelor specii de bujor, îndeosebi a celor sălbatice.

Autorităţile administraţiei publice locale vor sprijini material şi logistic întreţinerea şi protejarea rezervaţiilor naturale de bujor românesc şi vor lua măsuri pentru adaptarea la condiţiile pedo-climatice din România, a diferitelor specii de bujor existente în alte ţări.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti