Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 3.000 euro pentru transmiterea unui mesaj comercial promoțional către 810 destinatari vizibili
15.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Media & Publicitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 15 iunie 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul operatorul S.C. Wine Point S.R.L. și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) lit. b) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 14,826.90 lei (echivalentul a 3.000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări prin care o persoană vizată a semnalat faptul că a primit din partea operatorului, prin e-mail, un mesaj comercial, care era adresat și altor persoane, adresele acestora de e-mail fiind vizibile tuturor celor 810 de destinatari.

În cadrul investigației efectuate, s-a constatat că operatorul nu a implementat suficiente măsuri tehnice și organizatorice în vederea asigurării confidențialității datelor personale prelucrate prin transmiterea de la adresa de poștă electronică a operatorului a unui mesaj comercial promoțional către adresele de e-mail ale mai multor persoane vizate.

În consecință, S.C. Wine Point S.R.L. a divulgat neautorizat date personale, ceea ce a reprezentat o încălcare a dispozițiilor art. 32 alin. (1) lit. b) din Regulamentul General privind Protecția Datelor

Totodată, operatorului S.C. Wine Point S.R.L. i s-a recomandat să implementeze măsuri tehnice și organizatorice adecvate în situația transmiterii la distanță a datelor personale.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti