Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Atestarea unor localități ca stațiuni turistice de interes național, respectiv local | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
18.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 718 din 18 iulie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 910/2022 pentru aprobarea atestării unor localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, şi privind modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Astfel, se aprobă modifică anexa nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice prin atestarea ca staţiuni turistice de interes local a următoarelor localităţi:

a) oraşul Pecica, judeţul Arad;

b) municipiul Marghita, judeţul Bihor;

c) comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor;

d) comuna Berzasca, judeţul Caraş-Severin;

e) comuna Coronini, judeţul Caraş-Severin;

f) comuna Mehadia, judeţul Caraş-Severin;

g) comuna Corund, judeţul Harghita;

h) comuna Zetea, judeţul Harghita;

i) comuna Săpânţa, judeţul Maramureş;

j) comuna Moldoviţa, judeţul Suceava;

k) comuna Panaci, judeţul Suceava;

l) comuna Putna, judeţul Suceava;

m) comuna Şaru Dornei, judeţul Suceava;

n) comuna Vama, judeţul Suceava;

o) oraşul Deta, judeţul Timiş;

p) oraşul Jimbolia, judeţul Timiş;

q) comuna Mălaia, judeţul Vâlcea.

De asemenea, la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 1.204/2009 pentru aprobarea atestării oraşului Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, ca staţiune turistică de interes local, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 13 octombrie 2009.

Intrare în vigoare: 18 iulie 2022

***

Marți, 14 iunie 2022, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localități ca stațiuni turistice de interes național, respectiv local și privind modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice.

:: Proiectul
:: Anexa
:: Nota de fundamentare

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti