Secţiuni » JURIDICE NEXT » Legal Days
Legal Days

Ziua Internațională a Remiterilor Familiale
16.06.2022 | Andra-Maria ȚAȚĂRĂ

Secţiuni: Legal Days
JURIDICE - In Law We Trust
Andra-Maria Țațără

Andra-Maria Țațără

2022: Ziua Internațională a Remiterilor Familiale este marcată, anual, la data de 16 iunie.

Ziua Internațională a Remiterilor Familiale (International Day of Family Remittances – IDFR) a fost adoptată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite, prin Rezoluţia asupra migraţiei internaţionale şi a dezvoltării, adoptată la 21 decembrie 2016, şi, ulterior, proclamată prin Rezoluţia adoptată la 12 iunie 2018. IDFR îi recunoaște pe cei 230 de milioane de lucrători migranți, femei și bărbați, care trimit bani acasă la peste 800 de milioane de membri ai familiei.

***

Ziua Internațională a Remiterilor Familiale contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la contribuția crucială a migranților pentru dezvoltarea comunităților lor de origine.

După doi ani de distanțări și adunări virtuale, anul acesta, comunitatea IDFR se va reîntâlni, în sfârșit, fizic. Evenimentele de respectare a IDFR vor avea loc în Ghana , Kenya , Gambia și Africa de Sud – locații stabilite ca parte a inițiativei PRIME Africa, pentru a implica părțile naționale interesate din sectorul privat și public și pentru a împărtăși practici, experiențe și povești privind valorificarea impactului remiterilor pentru migranți și familiile acestora.

În plus, Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (The International Fund for Agricultural Development – IFAD) va găzdui un eveniment virtual de observare pe 16 iunie, la care vor participa statele membre ale Națiunilor Unite, precum și reprezentanți ai sectorului privat și public implicați în ecosistemul remiterilor.

***

Fapte și cifre :

• În fiecare an, 230 de milioane de lucrători migranți, din peste 40 de țări cu venituri mari, trimit remiteri către peste 800 de milioane de rude din peste 125 de țări cu venituri mici și medii.

• Remiterile familiale au un impact direct asupra vieții a peste un miliard de oameni sau a unuia din șapte oameni de pe Pământ.

• Remiterile globale sunt de trei ori mai mari decât Asistența Oficială pentru Dezvoltare și depășesc investițiile străine directe.

• Mai mult de jumătate din remiterile trimise în 2020 au mers în zonele rurale, unde remiterile „contează cel mai mult”.

• Remiterile mobile au crescut cu 48% în 2021.

• 70 de țări se bazează pe remiteri pentru mai mult de 4% din PIB.

Pentru mai multe informații, vizualizați pagina web a campaniei.

Andra-Maria Țațără
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti