Secţiuni » Sistemul judiciar » Alegeri CSM
Alegeri CSM

Scrisoare de mulțumire


17.06.2022 | Cosmin-Răzvan MIHĂILĂ
Secţiuni: Alegeri CSM, Opinii, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Cosmin-Răzvan Mihăilă

Cosmin-Răzvan Mihăilă

Dragi colegi judecători,

Vă mulțumesc pentru implicarea de care ați dat dovadă, pentru timpul și ideile împărtășite în cadrul întâlnirilor noastre, pentru preocuparea față de binele sistemului judiciar de care dați dovadă atunci când vă veți exprima votul pentru alegerea noului Consiliu Superior Magistraturii 2023-2028.

Întâlnirile cu dumneavoastră au fost un prilej extraordinar pentru mine de a-mi cunoaște colegii de pe întreg teritoriul țării, de a înțelege și de a vedea problemele cu care se confruntă justiția astăzi. Vă transmit și pe această cale tuturor considerația și mulțumirile pentru modul în care m-ați primit, pentru felul în care ați ales să comunicăm și pentru participarea tuturor împreună cu mine la construirea unui sistem judiciar mai puternic. Fiecare întâlnire cu colegii mei de la instanțele din țară a contat foarte mult pentru mine. Am prețuit întrebările aplicate, concrete, devotamentul și integritatea principiilor dumneavoastră.

Am simțit că judecătorii au nevoie să se simtă în siguranță, protejați de Consiliul Superior al Magistraturii, să aibă posibilitatea să își îndeplinească în liniște atribuțiile de serviciu.

Îmi asum ca obiectiv să lucrez în echipă alături de colegii din CSM, îmi asum să reprezint cu onestitate pe judecători, să arăt curaj în fața dificultăților, să nu mă dau la o parte și nici să fug din fața responsabilităților.

În momentele grele, echilibrul, verticalitatea și onestitatea sunt cele mai importante. Vreau ca, în noul Consiliu, să fim un exemplu pozitiv de cooperare și să fim model de bune practici în materia reprezentării și apărării intereselor sistemului judiciar. Cred că am reușit să reprezint cu demnitate interesul public, în calitate de Președinte al Curții de Apel Galați, pentru instanțele din circumscripție și cred că experiența dobândită va fi un atu în cadrul Consiliului.

Vă voi reprezenta cu adevărat, va trebui să păstrăm cu toții legătura pentru binele instanțelor noastre și al sistemului judiciar. Numai împreună putem reuși.

Acesta este mesajul meu, proiectul meu pentru alegerea ca membru CSM din partea curților de apel, iar citatul care marchează începutul proiectului meu („Timpul se schimbă și noi ne schimbăm odată cu el”) nu este o invitație la rezistență, ci la perseverență în cultivarea calităților care v-au transformat pe fiecare într-un om mai valoros și într-un judecător mai valoros, este o invitație la construirea unui sistem judiciar mai puternic.

Cu deosebită considerație,

Judecător Cosmin-Răzvan Mihăilă, Președinte Curtea de Apel Galați

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti