Secţiuni » Sistemul judiciar » Alegeri CSM
Alegeri CSM

Decizia vă aparține!
17.06.2022 | Gabriela BALTAG, Evelina OPRINA

Secţiuni: Alegeri CSM, Opinii, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Gabriela Baltag

Gabriela Baltag

Evelina Oprina

Evelina Oprina

Dragi colegi,

Astăzi se încheie perioada de prezentare a candidaturilor pentru viitorul CSM.

Ați avut ocazia de a-i cunoaște pe colegii candidați atât prin prisma proiectelor și obiectivelor pe care și le propun, cât și din punct de vedere uman.

Săptămâna viitoare, în data de 22 iunie 2022, vor avea loc adunările generale pentru alegerea viitorilor membri CSM, alegeri de care depinde soarta magistraturii, a sistemului judiciar, a noastră, a fiecăruia, pe următorii 6 ani.

Vă adresăm îndemnul de a participa la procedura de alegeri, astfel încât să se asigure cvorumul legal necesar pentru desfășurarea procesului electoral încă din primul tur de scrutin, pentru evitarea oricăror posibile vulnerabilități.

Facem apel către judecătorii delegați sau detașați la alte instanțe de a participa la adunarea generală a instanței de la care au fost delegați sau detașați, chiar dacă aceasta implică un efort suplimentar față de alți colegi, pentru că fiecare vot contează.

Este important să vegheați la procedura de numărare și centralizare a rezultatelor votului, pentru că implicarea voastră constituie garanția unui proces electoral transparent.

Șansa alegerii celor mai adecvate personalități și caractere, în măsură să readucă prestigiul și profesionalismul în reprezentarea sistemului judiciar, este în mâinile voastre. Istoria demonstrează că independenţa este indisolubil legată de caracterul demn, intransigent şi asumat.

Consiliul Superior al Magistraturii este reflecția sistemului judiciar și expresie a identității de valori și principii a acestuia, ceea ce conferă greutate și responsabilitate votului fiecărui judecător. Momentul actual este extrem de important și stă exclusiv în puterea voastră să produceți schimbarea pe care o doriți.

Decizia vă aparține!

Nu uitaţi că întreaga valoare a puterii judecătoreşti depinde de oamenii care o vor exercita şi reprezenta; aşadar, alegeţi să fiţi valoroşi!

 Cu apreciere,

Judecător Gabriela Baltag
Judecător Evelina Oprina

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti