Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Pitești. Încărcătura și volumul de activitate al judecătorilor vs. soluționarea de urgență și cu precădere
23.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Pitești a hotărât că soluționarea de urgență și cu precădere a contestației în anulare (c0nform art. 508 alin. 1 C. proc. civ.) se face, dat fiind că nu este prevăzut un anumit termen, raportat şi la: încărcătura instanţei, volumul de activitate al judecătorilor ce compun completul de judecată. În speță, Curtea a preschimbat termenul de judecată din 03.10.2019 la 19.09.2019, cu motivarea că judecătorii respectivi ”intră în compunerea şi a altor completuri de judecată, în perioada respectivă, unele şedinţe deja planificate având ca încărcătură peste 100 de dosare, fiind necesară şi motivarea hotărârilor judecătoreşti pronunţate, anterior începerii perioadei vacanţei judecătoreşti), fără a se putea trece cu vederea faptul că aceasta este o cale extraordinară de atac declanşată după pronunţarea unei hotărâri definitive, în timp ce pe rolul instanţei se află cauze încă nejudecate prin hotărâre definitivă, pentru care legea prevede, de asemenea, soluţionarea de urgenţă (de exemplu, contestaţii împotriva deciziilor de concediere, ordonanţe preşedinţiale, plasament copii, etc.), faptul că termenul îndelungat acordat include şi perioada vacanţei judecătoreşti, de cca. 2 luni de zile.” (Încheierea din 6 iunie 2019, pronunțată de Secția I civilă a Curții de Apel Pitești)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti