Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Pitești. Încărcătura și volumul de activitate al judecătorilor vs. soluționarea de urgență și cu precădere


23.06.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Pitești a hotărât că soluționarea de urgență și cu precădere a contestației în anulare (c0nform art. 508 alin. 1 C. proc. civ.) se face, dat fiind că nu este prevăzut un anumit termen, raportat şi la: încărcătura instanţei, volumul de activitate al judecătorilor ce compun completul de judecată. În speță, Curtea a preschimbat termenul de judecată din 03.10.2019 la 19.09.2019, cu motivarea că judecătorii respectivi ”intră în compunerea şi a altor completuri de judecată, în perioada respectivă, unele şedinţe deja planificate având ca încărcătură peste 100 de dosare, fiind necesară şi motivarea hotărârilor judecătoreşti pronunţate, anterior începerii perioadei vacanţei judecătoreşti), fără a se putea trece cu vederea faptul că aceasta este o cale extraordinară de atac declanşată după pronunţarea unei hotărâri definitive, în timp ce pe rolul instanţei se află cauze încă nejudecate prin hotărâre definitivă, pentru care legea prevede, de asemenea, soluţionarea de urgenţă (de exemplu, contestaţii împotriva deciziilor de concediere, ordonanţe preşedinţiale, plasament copii, etc.), faptul că termenul îndelungat acordat include şi perioada vacanţei judecătoreşti, de cca. 2 luni de zile.” (Încheierea din 6 iunie 2019, pronunțată de Secția I civilă a Curții de Apel Pitești)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro