Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Educația sanitară va fi introdusă în școli
21.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Proiecte legislative, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 21 iunie 2022, Camera Deputaților a adoptat Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. (PL-x nr. 457/2019).

Proiectul stabilește, printre altele, „derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a declarat: „Este un moment extrem de important, pentru că toate aceste noi prevederi au implicații asupra vieții copiilor din această țară. Și ne referim la copiii care au părinți plecați la muncă în străinătate, la copiii îngrijiți de părinți aflați în divorț, care nu se înțeleg asupra rolului pe care îl vor avea în viața acestora, la copiii solicitanți de azil sau la copiii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială. Sunt aspecte pe care legea nu le reglementa până acum și de care era nevoie urgentă, pe care legiuitorul le-a înțeles, dar, iată, pe care nu le putem aplica de doi ani! Și totul din pricina unor dispute asupra unui singur aspect: cel al educației sanitare din școli. Sigur, este un aspect cum nu se poate mai important și acesta, esențial aș spune. Susținem fără rezerve introducerea orelor de educație sanitară în școli, dar e nedrept că, doar din pricina indeciziei legate de această chestiune, toate celelalte reglementări au fost blocate atât de mult timp”

Proiectul va fi trimis spre promulgare la Președintele României, Camera Deputaților fiind forul decizional în acest caz.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti