Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Acțiunea în pretenții a consilierului în proprietate industrială pentru reprezentarea în fața OSIM, prescriptibilă în termen de 1 an


23.06.2022 | Alina MATEI
Secţiuni: Drept civil, Dreptul proprietatii intelectuale, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în categoria ”altor liber-profesionişti”, prevăzută de art. 2520 alin. 1 pct. 8 C. civ. (se prescrie în termen de un an dreptul la acţiune în cazul inginerilor, arhitecţilor, geodezilor, contabililor şi altor liber-profesionişti, pentru plata sumelor ce li se cuvin), intră și consilierii în proprietate industrială. În speță, instanța supremă a constatat că termenul de prescripţie extinctivă prevăzut de art.  2520 alin. 1 pct. 8 C. civ. se aplică şi în cazul acţiunii în pretenţii formulată de un consilier în proprietate industrială pentru plata sumelor care i se cuvin pentru prestațiile efectuate în temeiul contractului de consultanţă având ca obiect acordarea de asistenţă de specialitate în domeniul proprietăţii industriale şi reprezentarea beneficiarului în procedurile în faţa Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi în faţa terţilor. (Decizia nr. 2239 din 21 octombrie 2021, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro