Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Acțiunea în pretenții a consilierului în proprietate industrială pentru reprezentarea în fața OSIM, prescriptibilă în termen de 1 an
23.06.2022 | Alina MATEI

Secţiuni: Drept civil, Dreptul proprietatii intelectuale, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în categoria ”altor liber-profesionişti”, prevăzută de art. 2520 alin. 1 pct. 8 C. civ. (se prescrie în termen de un an dreptul la acţiune în cazul inginerilor, arhitecţilor, geodezilor, contabililor şi altor liber-profesionişti, pentru plata sumelor ce li se cuvin), intră și consilierii în proprietate industrială. În speță, instanța supremă a constatat că termenul de prescripţie extinctivă prevăzut de art.  2520 alin. 1 pct. 8 C. civ. se aplică şi în cazul acţiunii în pretenţii formulată de un consilier în proprietate industrială pentru plata sumelor care i se cuvin pentru prestațiile efectuate în temeiul contractului de consultanţă având ca obiect acordarea de asistenţă de specialitate în domeniul proprietăţii industriale şi reprezentarea beneficiarului în procedurile în faţa Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi în faţa terţilor. (Decizia nr. 2239 din 21 octombrie 2021, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti