Secţiuni » Sustenabilitate
Sustenabilitate
EnergieProtecţia mediului

Înființarea Comitetul interministerial pentru analiza cadrului legal aplicabil sectoarelor cu impact asupra biodiversităţii


21.06.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul mediului, Monitorul Oficial al României, Sustenabilitate
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 595 din 20 iunie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 781/2022 privind înființarea Comitetului interministerial pentru analiza cadrului legal aplicabil sectoarelor cu impact asupra biodiversității.

Prin prezenta Hotărâre se înfiinţează Comitetul interministerial pentru analiza cadrului legal aplicabil sectoarelor cu impact asupra biodiversităţii, organism consultativ, fără personalitate juridică, care funcţionează pe lângă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Comitetul interministerial acţionează în scopul aplicării Reformei R.2 – Reforma sistemului de management al ariilor naturale protejate în vederea implementării coerente şi eficace a Strategiei europene privind biodiversitatea, din cadrul pilonului I „Tranziţia verde”, componenta C2 – Păduri şi protecţia biodiversităţii, din Planul naţional de redresare şi rezilienţă al României.

În activitatea sa, Comitetul interministerial urmăreşte analiza cadrului legal aplicabil sectoarelor cu impact asupra biodiversităţii, propunând Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor modificări şi/sau completări ale cadrului legal, în funcţie de informaţiile actualizate despre distribuţia speciilor şi habitatelor şi dinamica stării de conservare a acestora.

Comitetul interministerial cuprinde 13 membri, este coordonat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi este constituit din câte un reprezentant al ministerelor de resort şi al autorităţilor subordonate responsabile pentru sectoarele relevante din domeniul: educaţie, agricultură, pescuit, acvacultură, silvicultură, vânătoare, turism, organizare spaţială, transport, energie, apărare naţională, mediu, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Membrii Comitetului interministerial sunt reprezentaţi la nivel de ministru/secretar de stat/preşedinte sau director general cu responsabilităţi în domeniu. În situaţiile în care aceştia se află în imposibilitatea de a participa la reuniune, reprezentarea se realizează la nivel de director general sau, după caz, de director al structurii de specialitate.

În cadrul reuniunilor Comitetului interministerial pot participa şi reprezentanţi ai societăţii civile, cu activitate dovedită în domeniul conservării biodiversităţii, având rol de observatori.

Intrare în vigoare: 20 iunie 2022

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti