Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Prescripția sine lex? Privire critică asupra unor argumente aduse împotriva aplicării principiului legii penale mai favorabile în materia întreruperii cursului termenului de prescripție a răspunderii penale


22.06.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CCR, Drept penal, Procedură penală, Revista revistelor juridice, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Dragoș Pârgaru

Dragoș Pârgaru

În AUBD – Forum Juridic nr. 1/2022 a fost publicat articolul cu titlul „Prescripția sine lex? Privire critică asupra unor argumente aduse împotriva aplicării principiului legii penale mai favorabile în materia întreruperii cursului termenului de prescripție a răspunderii penale”, redactat de lect. univ. dr. Dragoș Pârgaru.

Articolul reprezintă o continuare necesară a unui alt articol publicat în urmă cu puțin timp de către autor în legătură cu același subiect (Prescripție, quo vadis? Gânduri în legătură cu prescripția răspunderii penale în urma Deciziei nr. 358/2022 a Curții Constituționale). Acest nou articol își propune să arunce o privire critică asupra tuturor argumentelor și concluziilor evocate în „Nota privind criterii unitare de aplicare a Deciziei CCR nr. 358/2022 și a OUG nr. 71/2022”, document emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Cabinetul Procurorului general. Reprezintă, în esență, un articol-răspuns la această Notă. Desigur, în acest demers, sunt oferite perspective în legătură cu dileme care s-ar putea regăsi în raționamentul oricărei persoane care analizează problema prescripției răspunderii penale în urma Deciziilor nr. 297/2018 și 358/2022 ale Curții Constituționale.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti