Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
Profesionişti

Bondoc și Asociații anulează în instanță o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului


22.06.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: C. administrativ, Comunicate profesioniști, Litigii, Media & Publicitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Echipa de litigii a Bondoc și Asociații a obținut o nouă soluție favorabilă într-un litigiu specific în materia contenciosului administrativ, care a vizat anularea unei decizii emise de Consiliul Național al Audiovizualului referitoare la aspecte de publicitate comparativă în legătură cu difuzarea unui spot publicitar audiovizual.

Disputa a privit atât aspecte de ordin procedural referitoare la semnificația obligației de motivare și contestare a deciziilor CNA, cât și aspecte de analiză din perspectiva legii aplicabile, raportat la actele normative incidente (Legea nr. 504/2002 a audiovizualului și respectiv Legea nr. 158/2008 privind publicitatea înșelătoare și publicitatea comparativă) și la îndeplinirea condițiilor legale privind publicitatea comparativă legală versus publicitatea comparativă potențial înșelătoare în spoturile publicitare media.

Curtea de Apel București a dispus admiterea acțiunii cu consecința anulării deciziei Consiliului Național al Audiovizualului.

Acest recent succes confirmă o dată în plus expertiza Bondoc și Asociații în materia contenciosului administrativ, inclusiv abilitatea de a aborda domenii de nișă, testate mai puțin în practica instantelor judecătorești și unde soluțiile favorabile sunt destul de rare.

Echipa de proiect a fost alcătuită din av. Viorel Dinu, partener și coordonator al departamentului de litigii, av. Ioana Katona, partener, av. Răzvan Agarici, asociat senior, și av. Anca Radu, asociat.

:: English version

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti