Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti
 

Hotărârea Senatului ref. propunerea de Regulament privind măsurile de garantare a siguranţei furnizării de gaze naturale
22.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Energie, Monitorul Oficial al României, Război Ucraina
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 607 din 21 iunie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 96/2022 referitoare la propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) 2017/1.938 al Parlamentului European și al Consiliului privind măsurile de garantare a siguranței furnizării de gaze și a Regulamentului (CE) nr. 715/2009 al Parlamentului European și al Consiliului privind condițiile de acces la rețelele pentru transportul gazelor naturale – COM(2022) 135 final.

În şedinţa din 15 iunie 2022, Senatul României a adoptat hotărârea prin care:
– consideră că stabilirea unui nivel minim obligatoriu de gaze în instalaţiile de înmagazinare va consolida securitatea aprovizionării înainte de iarna 2022/2023 şi pentru următoarele perioade de iarnă.
– susţine că:
1. o certificare obligatorie a operatorilor de înmagazinare va garanta faptul că pot fi excluse potenţialele riscuri în materie de securitate a aprovizionării care rezultă din influenţa asupra infrastructurii critice de stocare;
2. utilizarea instalaţiilor de înmagazinare va fi stimulată prin autorizarea scutirii utilizatorilor instalaţiilor de înmagazinare de la plata tarifelor de transport la punctele de intrare sau de ieşire din instalaţiile de înmagazinare.

Intrare în vigoare: 21 iunie 2022

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti