Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Hotărârea Senatului ref. propunerea de Directivă privind combaterea violenţei împotriva femeilor
22.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Dreptul familiei, Drepturile omului, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 607 din 21 iunie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 93/2022 referitoare la propunerea de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice – COM(2022) 105 final.

În şedinţa din 15 iunie 2022, Senatul României a adoptat hotărârea prin care:

1. consideră că prezenta propunere are o abordare cuprinzătoare privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, mai precis, sunt întreprinse măsuri multiple, care urmăresc:
a) prevenirea unor acte de violenţă;
b) protejarea şi sprijinirea victimelor;
c) asigurarea accesului la justiţie;
d) asigurarea coordonării între toţi actorii relevanţi;

2. apreciază că soluţiile propuse în cadrul propunerii de directivă vin în întâmpinarea statelor membre care au semnalat o serie de dificultăţi în ceea ce priveşte ratificarea Convenţiei de la Istanbul şi creează premisa unui dialog real care va putea facilita adoptarea unei asemenea directive;

3. consideră că prezenta propunere asigură complementaritatea cu măsurile legislative actuale şi astfel se creează un cadru unitar şi coerent, la nivelul UE, în ceea ce priveşte stabilirea unor standarde minime în abordarea problematicii violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Intrare în vigoare: 21 iunie 2022

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti