Secţiuni » Arii de practică » Protective » Protecţia consumatorilor
Protecţia consumatorilor
 

Hotărârea Senatului ref. propunerea de Directivă privind consolidarea rolului consumatorilor în vederea tranziţiei verzi
22.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul mediului, Monitorul Oficial al României, Protecția consumatorilor
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 607 din 21 iunie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 98/2022 referitoare la propunerea de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de modificare a Directivelor 2005/29/CE şi 2011/83/UE în ceea ce priveşte consolidarea rolului consumatorilor în vederea tranziţiei verzi printr-o mai bună protecţie împotriva practicilor neloiale şi o mai bună informare – COM(2022) 143 final.

În şedinţa din 15 iunie 2022, Senatul României a adoptat hotărârea prin care apreciază şi susţine iniţiativa Comisiei Europene deoarece propunerea urmăreşte să contribuie la o economie circulară, curată şi verde a UE, să permită consumatorilor să ia decizii de cumpărare în cunoştinţă de cauză şi, prin urmare, să contribuie la un consum mai durabil.

Intrare în vigoare: 21 iunie 2022

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti