Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

745 de locuri pentru formarea ofițerilor în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”
24.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

MAI a informat că 745 de locuri au fost scoase la concurs pentru formarea ofițerilor în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, cele mai multe dintre acestea pentru specializarea Ordine și Siguranță Publică.

Astfel, la Facultatea de Poliție, specializarea Ordine și Siguranță Publică, au fost scoase la concurs 480 de locuri, iar la specializarea Drept 215 locuri – 115 locuri – forma de învăţământ cu frecvenţă şi 100 de locuri – învăţământ la distanţă. Facultatea de Pompieri, cu specializarea Instalații pentru construcții – pompieri, a scos la concurs 50 de locuri.

Procesul de selecție a candidaților presupune parcurgerea unor probe specifice: evaluarea psihologică, evaluarea performanței fizice, testarea cunoștințelor teoretice și evaluarea medicală.

Până la data de 8 iulie 2022, candidații trebuie să depună cererea-tip de înscriere și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare. Unitățile de recrutare au obligația de a posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se transmit cererile-tip de înscriere.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun la unitățile de recrutare documentele solicitate până la data de 22 iulie 2022.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează, până la data de 13 iulie 2022, în conformitate cu dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite de către structurile cu atribuții de recrutare.

Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 22 – 28 august 2022, iar proba de evaluare a cunoștințelor se susține în perioada 30 – 31 august 2022.

Contestațiile la proba de evaluare a cunoștințelor se transmit online la adresa admitere@academiadepolitie.ro, în perioada 1 – 2 septembrie 2022 și se soluționează la sediul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

Examinarea medicală se realizează potrivit prevederilor Ordinului m.a.i. nr. 105/2020 pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în perioada 6 – 29 septembrie 2022.

Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” la data de 30 septembrie 2022.

Pentru locurile aprobate Ministerului Apărării Naționale la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – programul de studii universitare de licență ”Drept”, recrutarea și susținerea probelor eliminatorii se realizează prin structurile acestui minister, iar pentru locurile aprobate Administrației Naționale a Penitenciarelor în cadrul programului de studii universitare de licență „Ordine și siguranță publică”, organizat la Facultatea de Poliție, recrutarea candidaților se realizează prin structurile acesteia.

:: Detalii

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti