Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

MAE. Bursa „Ierunca-Lovinescu” pentru studenți români în Franța. UPDATE: Rezultatul concursului
08.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 5 august 2022, Ministerul Afacerilor Externe a informat că bursa „Ierunca-Lovinescu” pentru anul universitar 2022-2023 va fi acordată Andreei Cristina Dumitru, studentă în anul II de masterat la Universitatea Paris I Pantheon Sorbonne, specializarea Filozofie Contemporană.

***

Vineri, 24 iunie 2022, Ministerul Afacerilor Externe a informat că acordă bursa anuală „Ierunca-Lovinescu” pentru studenții români în Franța potrivit unui comunicat.

Bursa, în valoare de 500 euro lunar, se atribuie pe o perioadă de stagiu de 10 luni consecutive.

Potrivit Regulamentului de concurs, pe parcursul stagiului, studentul bursier elaborează o lucrare de cercetare într-unul din domeniile:
– constituirea, evaluarea și conservarea patrimoniului emigrației românești;
– studierea documentelor privitoare la exilul românesc;
– cercetarea exilului românesc, ca parte a rezistenței intelectuale din anii dictaturii și opresiunii comuniste, în contextul european de dinaintea și de după căderea comunismului;
– studierea moștenirii culturale Ierunca-Lovinescu și a importanței acesteia pentru spațiul cultural francez și european;
– studierea influențelor  pe care exilul românesc în Franța le-a exercitat asupra mișcării intelectuale din România și din diaspora românească;
– cercetarea contribuției diasporei la dezvoltarea patrimoniului cultural românesc.

Candidații pot propune și alte teme de cercetare, circumscrise obiectivelor bursei.

Dosarele de candidatură se trimit fie în format electronic pe adresa de e-mail a Ambasadei României în Franța, paris@mae.ro, până la data de 22 iulie 2022, fie prin poștă sau se depun personal la sediul Ambasadei României în Franța (adresă: 5, Rue de l’Exposition, 75007 Paris) sau la sediul Ministerului Afacerilor Externe (adresă: Direcția Diplomație Culturală, Educație și Știință, Aleea Alexandru nr. 31, Sector 1, cod 011822, București) până la data de 22 iulie 2022 (data poștei).

Calendar de concurs
1. Depunerea dosarelor de candidatură / 22 iulie 2022
2. Evaluarea dosarelor de candidatură / 4 august 2022
3. Anunțarea rezultatelor / 5 august 2022
4. Depunerea contestațiilor / 8 august 2022
5. Anunțarea rezultatelor analizării contestațiilor / 15 august 2022

:: Regulamentul

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti