Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: art. 74 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport
29.06.2022 | Andrei Alexandru MARCU

Secţiuni: CCR, Drept constitutional, Jurisprudență
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

În data de 27.06.2022 s-a constituit un nou dosar (1610D/2022) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 74 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport (cauza Agenda Națională Antidoping).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care această dispoziție formează obiectul unui control de constituționalitate. Precizăm că la momentul publicării prezentului articol, dispoziția legală anterior precizată a fost abrogată prin Legea nr. 310/2021.

Instanţa de trimitere este Curtea de Apel Ploiești, care la același termen a hotărât să nu suspende judecata cauzei și a admis excepția necompetenței generale a instanțelor judecătorești invocată de pârâta Agenţia Naţională Antidoping.

Nici pe portalul instanţei de trimitere, şi nici pe portalul Curţii Constituţionale nu se precizează în raport de ce dispoziţii din Constituţie se va realiza controlul de constituţionalitate.

Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:

Art. 74 (extras)
(1) Deciziile prevăzute la art. 73 lit. a)-g) şi i)-l), luate în legătură cu o competiţie din cadrul unei manifestări sportive naţionale sau care implică sportivi de nivel naţional, pot fi contestate la Comisia de apel, în termen de 21 de zile de la data comunicării, de către următoarele persoane:
a) sportivii de nivel naţional sau altă persoană care este subiect al deciziei contestate;

Andrei Alexandru Marcu
Avocat – Baroul Constanța

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti