Secţiuni » Jurisprudenţă » Curţi de apel
Jurisprudenţă Curţi de apel
 1 comentariu

Curtea de Apel București. Anulare amendă aplicată avocatului (5000 RON). Atenție la completarea împuternicirii avocațiale


29.06.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel București a hotărât că în cazul în care mandatul avocatului se limitează la asistența/reprezentarea juridică a clientului doar pentru un termen, trebuie menționată în împuternicirea avocațială limita mandatului. În speță, Curtea a admis cererea de reexaminare și a dispus anularea amenzii judiciare în cuantum de 5.000 de lei aplicate petentului-avocat ca urmare a omisiunii de a menţiona în cuprinsul împuternicirii avocaţiale faptul că obiectul contractului de asistenţă juridică se limita la termenul din 26.01.2022, fiind astfel încălcate obligaţiile ce revin implicit avocatului conform anexei nr. II din Statutul profesiei de avocat (Hotărârea UNBR nr. 64/2011). Amenda a fost aplicată de instanță întrucât ”Curtea s-a aflat în imposibilitatea de a verifica limitele mandatului, aparent – conform împuternicirii avocaţiale seria B nr. ############# acesta vizând întreaga etapă a apelului, reținându-se astfel caracterul nejustificat al absenţei apărătorului ales al inculpatului ######## #### la termenul din 23.02.2022”. (Încheiere Şedinţa publică din data de 24 iunie 2022, pronunțată de Secția a II-a penală a Curții de Apel București)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro