Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Noua autoritate a UE pentru combaterea spălării banilor (AMLA)
30.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Procedură penală
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 29 iunie 2022, Consiliul UE a convenit asupra poziției sale parțiale cu privire noua autoritate specială pentru combaterea spălării banilor (AMLA), potrivit unui comunicat.

Având în vedere caracterul transfrontalier al criminalității, se așteaptă ca autoritatea să aibă o contribuție importantă și utilă la combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului. Printre alte sarcini, autoritatea va contribui la armonizarea și coordonarea practicilor de supraveghere în sectorul financiar și în cel nefinanciar, la supravegherea directă a entităților financiare transfrontaliere cu grad ridicat de risc și la coordonarea unităților de informații financiare.

În poziția sa, Consiliul îi conferă noi competențe autorității pentru a supraveghea direct anumite tipuri de instituții de credit și financiare, inclusiv prestatori de servicii de criptoactive, în cazul în care sunt considerați riscanți. De asemenea, îi încredințează autorității sarcina de a supraveghea până la 40 de grupuri și entități – cel puțin în cadrul primului proces de selecție – și de a asigura o acoperire completă a pieței interne sub supravegherea sa. De asemenea, consiliului general i se acordă mai multe competențe în ceea ce privește guvernanța AMLA.

Poziția Consiliului este parțială, deoarece nu a stabilit încă locul în care noua autoritate își va avea sediul.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti