Secţiuni » JURIDICE NEXT » Legal Days
Legal Days

Ziua internațională a tropicelor
29.06.2022 | Adelina DOBRE

Secţiuni: Content, Legal Days, VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2022: Ziua internațională a tropicelor este marcată, anual, la data de 29 iunie.

Națiunile tropicale au făcut progrese semnificative, dar se confruntă în continuare cu o varietate de provocări care necesită o atenție concentrată pentru a obține o dezvoltare durabilă.

– Până în 2050, regiunea va găzdui majoritatea oamenilor lumii și două treimi dintre copiii săi. În concordanță cu nivelurile mai ridicate ale sărăciei, mai mulți oameni se confruntă cu subnutriție în zonele tropicale decât în restul lumii.

– Proporția populației urbane care trăiește în mahalale este mai mare în zonele tropicale decât în restul lumii.

***

Tropicele sunt o regiune a Pământului, definită ca zona dintre tropicul Racului și tropicul Capricornului. Deși topografia și alți factori contribuie la variația climatică, locațiile tropicale sunt de obicei calde și experimentează puține schimbări sezoniere ale temperaturii de zi cu zi. O caracteristică importantă a zonelor tropicale este prevalența ploii în regiunile interioare umede din apropierea Ecuatorului și faptul că sezonalitatea precipitațiilor crește odată cu distanța de la Ecuator. Regiunea tropicală se confruntă cu mai multe provocări, cum ar fi schimbările climatice, defrișările, exploatarea forestieră, urbanizarea și schimbările demografice.

Raportul inaugural Starea Tropicelor a fost lansat pe 29 iunie 2014, ca punct culminant al unei colaborări între 12 instituții de cercetare tropicale de top. Raportul oferă o perspectivă unică asupra acestei regiuni din ce în ce mai importantă. Cu ocazia aniversării lansării raportului, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția A/RES/70/267 în 2016, care a declarat că ziua de 29 iunie a fiecărui an trebuie sărbătorită drept Ziua Internațională a Tropicelor.

Ziua Internațională a Tropicelor sărbătorește diversitatea extraordinară a tropicelor, subliniind provocările și oportunitățile unice cu care se confruntă națiunile tropicale. Oferă o oportunitate de a face un bilanț al progreselor din zonele tropicale, de a împărtăși povești și experiență tropicală și de a recunoaște diversitatea și potențialul regiunii.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti