Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Acordarea facilităţilor fiscale în sectorul agricol şi în industria alimentară | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
04.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 661 din 1 iulie 2022 a fost publicată Procedura de acordare a facilităților fiscale în sectorul agricol și în industria alimentară, din 29.06.2022.

Prezenta procedură stabilește:

1. Mecanismul de calcul al indicatorilor specifici ”Cifra de afaceri totală” și ”Cifra de afaceri realizată efectiv din activitatea în sectorul agricol şi în industria alimentară” care stau la baza determinării procentului de 80% din cifra de afaceri totală ce reprezintă condiţie pentru acordarea facilităţilor fiscale în sectorul agricol şi în industria alimentară. Pentru calculul indicatorilor specifici raportarea se face la anul calendaristic.

2. Modalitatea de determinare a procentului de cel puțin 80% a cifrei de afaceri prevăzut la art.60 pct.7 lit b) din Codul fiscal în cazul:
– angajatorilor/plătitorilor de venituri existenți la data de 1 ianuarie al fiecărui an ulterior datei de 1 iunie 2022;
– angajatorilor/plătitorilor de venituri nou înființați, înregistrați la registrul comerțului/înregistrați fiscal începând cu luna iunie 2022;
– angajatorilor/plătitorilor de venituri existenți la 1 iunie 2022.

3. Modalitatea de raportare la salariul brut de încadrare/venitul brut lunar, pentru îndeplinirea conditiei prevăzută la art. 60 pct.7 lit. c) din Codul fiscal.

Intrare în vigoare: 1 iulie 2022

***

Marți, 28 iunie 2022, Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin privind stabilirea procedurii de acordare a facilităţilor fiscale în sectorul agricol şi în industria alimentară.

:: Proiectul
:: Referat de aprobare

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti