Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Autovehicul avariat în urma unor manevre necorespunzătoare. Competența în cazul solicitării despăgubirilor
14.07.2022 | Alina MATEI

Secţiuni: Asigurări, Jurisprudență, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în cazul acțiunilor întemeiate pe normele din materia asigurărilor pentru prejudicii produse terţilor prin accidente rutiere, competența teritorială este alternativă, conform art. 115 alin. 1 C. proc. civ.: „În materie de asigurare, cererea privitoare la despăgubiri se va putea face şi la instanţa în circumscripţia căreia se află, (pct. 1), domiciliul sau sediul asiguratului, (pct. 2), bunurile asigurate sau (pct. 3), locul unde s-a produs riscul asigurat. La alin. (3) al articolului menţionat s-a prevăzut că, în materia asigurării obligatorii de răspundere civilă, terţul prejudiciat poate introduce acţiune directă şi la instanţa domiciliului său. (Decizia nr. 482 din 3 martie 2022, pronunțată de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti